A child has a basket containing 150 eggs. For every 1 1/2 goose eggs in her basket she has 2 1/2 duck’s eggs and 3 1/2 hen’s eggs. How many of each kind has she?

I like maths problems, i think it can be solve this way:
YOU DEFINE A VARIABLE Z AS THE BLOCK OF COMBINED EGGS,
FOR AN INCREMENT OF 1 UNIT IN Z: THERE ARE 1 1/2 GOOSE EGGS, 2 1/2 DUCK EGGS AND 3 1/2 HEN EGGS. NOTE: 1 1/2= 3/2, 2 1/2= 5/2, 3 1/2=7/2

3/2Z+5/2Z+7/2Z=150—> 15/2Z=150; Z=20 SO:
GOOSE EGGS= 20* 3/2=30
DUCK EGGS= 20* 5/2= 50
HEN EGGS= 20*7/2= 70

The ratio of Goose to Duck to Hen eggs is 1.5 : 2.5 : 3.5. Since 1.5 + 2.5 + 3.5 = 7.5, that means 1.5 / 7.5 of the eggs are Goose, 2.5 / 7.5 Duck, and 3.5 / 7.5 of them are Hen eggs, or 30 goose, 50 duck, and 70 hen eggs.

“A child has a basket containing 150 eggs. For every 1 1/2 goose eggs in her basket she has 2 1/2 duck’s eggs and 3 1/2 hen’s eggs. How many of each kind has she? Submitted answers to show in 2 days, thanks. ”

That’s 3/2 goose eggs for every 5/2 duck eggs for every 7/2 hen eggs, or in other words a 3:5:7 ratio. This adds up to 15 eggs, of which 3 are goose, 5 are duck, and 7 are hen eggs.

So, if there is 150 eggs, then there must be 30 goose, 50 duck, and 7 hen eggs.

How did i get it? bcuz im an asian, eat glass mother f!@kers im just kidding

my cousin and i got the right answers, but my method is harder to understand, so i used his. first of all simply by dividing 150 by 10 so you would get a smaller number which is 15, since u can’t have 1/2 eggs (realistically it’s impossible). so u multiply by 2 of each eggs so u’d get g=3, d=5, h=7
then u would multiply each number by 10 and then voila u would get 30, 50, 70 =]

Simply put everything in relation to the number of goose eggs. Therefore for each goose egg there is 1 2/3 duck eggs and for each goose egg there is 2 1/3 hen eggs. Turn it into an equation so you have 1g + 1 2/3g + 2 1/3g = 150 and therefore 5g = 150 so therefore you have a total of 30 goose eggs. Resubstitute to get 30 goose eggs, 50 duck eggs and 70 hen eggs.

Rupert Parson| Guest October 2nd, 2007 - 3:11 am1.5x+2.5x+3.5x=150

=> 7.5x=150

=> x = 20

goose = 1.5*20 = 30

duck = 2.5*20=50

hen = 3.5*20 = 70

Kevin from Bathurst| Guest October 2nd, 2007 - 4:39 am30 goose eggs

50 duck’s eggs

70 hen’s eggs

Multiply through by 10, to remove the halves, then double.

jason| Guest October 2nd, 2007 - 6:20 am30,50,70

andrew| Guest October 2nd, 2007 - 6:52 am30

50

70

Shawn| Guest October 2nd, 2007 - 9:07 amGood one.

G=# of goose eggs

D=# of duck eggs

H=# of hen eggs

D = (2.5/1.5)*G

H = (3.5/1.5)*G

150 = G + D + H

150 = G + (2.5/1.5)*G + (3.5/1.5)*G

150 = 5G

G = 30

D = (2.5/1.5)*G = 50

H = (3.5/1.5)*G = 70

suineg| Guest October 2nd, 2007 - 10:53 amI like maths problems, i think it can be solve this way:

YOU DEFINE A VARIABLE Z AS THE BLOCK OF COMBINED EGGS,

FOR AN INCREMENT OF 1 UNIT IN Z: THERE ARE 1 1/2 GOOSE EGGS, 2 1/2 DUCK EGGS AND 3 1/2 HEN EGGS. NOTE: 1 1/2= 3/2, 2 1/2= 5/2, 3 1/2=7/2

3/2Z+5/2Z+7/2Z=150—> 15/2Z=150; Z=20 SO:

GOOSE EGGS= 20* 3/2=30

DUCK EGGS= 20* 5/2= 50

HEN EGGS= 20*7/2= 70

THIS PUZZLE IS VERY COOL.

Joe| Guest October 2nd, 2007 - 11:10 amx = goose eggs

2.5/1.5 = (5/3)

(5/3)x = duck eggs

3.5/1.5 = (7/3)

(7/3)x = hen eggs

x + (5/3)x + (7/3)x = 150

(15/3)x = 150

x = 30

(5/3)*30 = 50

(7/3)*30 = 70

30 goose eggs, 50 duck eggs, and 70 hen eggs.

Riyad| Guest October 2nd, 2007 - 12:20 pmI think it is a matter of plugging in:

11/2 G= 2.5 D = 3.5H

G+H+D=150

I get 69 Ducks, 31 Goose, 49 Hens. ( these are approximations to the nearest decimal)

69+31+49= 149

Hope I got it right!

MoysieGT| Guest October 2nd, 2007 - 1:13 pmGoose =30, Duck =50, Hen =70

30+50+70=150

Several methods i used to work out the values are as follows

___________________________________________________________

The sumation of th egg’s “frations”: 1.5+2.5+3.5= 7.5

7.5/3 (1/3rd) = 2.5 (2.5 is the value of duck eggs to every 1.5 goose eggs)

the 2.5 Duck eggs: 150/3 (1/3rd of 150) = 50 (Duck eggs)

The remaining 100 eggs are made up between the 1.5 goose eggs per 3.5 Hen eggs: 1.5+3.5 = 5

100/5=20

Goose eggs = 20×1.5 = 30

Hen eggs = The remaining 70 eggs

___________________________________________________________

The sumation of th egg’s “frations”: 1.5+2.5+3.5= 7.5

150/7.5= 20 (total number of eggs divided by sumation of egg “fractions”

20x 1.5 (goose eggs)= 30

20x 2.5 (Duck eggs) = 50

20x 3.5 (Hen eggs) = 70

___________________________________________________________

The sumation of th egg’s “frations”: 1.5+2.5+3.5= 7.5

7.5×2=15 (since you cant have half an egg i dubled the values)

150/15 =10 (Total eggs divided by twice the value of the egg’s “fractions”

Goose: 1.5×2=3, 3×10=30

Duck: 30/1.5=20, 20×2.5=50

Hen: 30/1.5=20, 20×3.5=70

John Lewis Highsmith| Guest October 2nd, 2007 - 3:04 pm30, 50, 70

Mihret K| Guest October 2nd, 2007 - 4:13 pm30 Goose eggs

50 ducks eggs

70 hens eggs

Is that right

GC| Guest October 2nd, 2007 - 7:35 pm30 g + 50 d + 70 h = 150 eggs

Mark W| Guest October 2nd, 2007 - 9:14 pm30 goose, 50 duck, 70 hen

I used the ratios of the eggs to determine the fraction of the total number of eggs for each:

1.5 goose + 2.5 duck + 3.5 hen = 7.5 eggs

1.5/7.5 = fraction that are goose eggs = 1/5

2.5/7.5 = fraction that are duck eggs = 1/3

3.5/7.5 = fraction that are hen eggs = 7/15

1/5 x 150 total = 30 goose eggs

1/3 x 150 total = 50 duck eggs

7/15 x 15 total = 70 hen eggs

Milo Zachary| Guest October 3rd, 2007 - 2:21 am20 Goose Eggs, 50 Duck Eggs, 70 Hen’s Eggs.

Brandon| Guest October 3rd, 2007 - 8:43 amThe ratio of Goose to Duck to Hen eggs is 1.5 : 2.5 : 3.5. Since 1.5 + 2.5 + 3.5 = 7.5, that means 1.5 / 7.5 of the eggs are Goose, 2.5 / 7.5 Duck, and 3.5 / 7.5 of them are Hen eggs, or 30 goose, 50 duck, and 70 hen eggs.

Scott| Guest October 3rd, 2007 - 8:53 am“A child has a basket containing 150 eggs. For every 1 1/2 goose eggs in her basket she has 2 1/2 duck’s eggs and 3 1/2 hen’s eggs. How many of each kind has she? Submitted answers to show in 2 days, thanks. ”

That’s 3/2 goose eggs for every 5/2 duck eggs for every 7/2 hen eggs, or in other words a 3:5:7 ratio. This adds up to 15 eggs, of which 3 are goose, 5 are duck, and 7 are hen eggs.

So, if there is 150 eggs, then there must be 30 goose, 50 duck, and 7 hen eggs.

Michael Kim| Guest October 3rd, 2007 - 12:48 pmthe answer is goose=30 duck=50, and hen=70.

How did i get it? bcuz im an asian, eat glass mother f!@kers im just kidding

my cousin and i got the right answers, but my method is harder to understand, so i used his. first of all simply by dividing 150 by 10 so you would get a smaller number which is 15, since u can’t have 1/2 eggs (realistically it’s impossible). so u multiply by 2 of each eggs so u’d get g=3, d=5, h=7

then u would multiply each number by 10 and then voila u would get 30, 50, 70 =]

Alexandra| Guest October 3rd, 2007 - 12:58 pmx = goose eggs ; (1.5x * 2.5) = duck eggs ; (1.5x * 3.5) = hen eggs

150 = x + (1.5x * 2.5) + (1.5x * 3.5)

150 = x + (15/4x) + (21/4x)

150 = x + (36/4x)

150 = x + 9x

150 = 10x

15 = x

(15 goose eggs) + (56.25 duck eggs) + (78.75 hen eggs) = 150 eggs total

Carolyn| Guest October 3rd, 2007 - 1:43 pmThe answer is 30 Goose eggs, 50 Duck eggs, and 70 Hen eggs.

Levi| Guest October 3rd, 2007 - 2:10 pmSimply put everything in relation to the number of goose eggs. Therefore for each goose egg there is 1 2/3 duck eggs and for each goose egg there is 2 1/3 hen eggs. Turn it into an equation so you have 1g + 1 2/3g + 2 1/3g = 150 and therefore 5g = 150 so therefore you have a total of 30 goose eggs. Resubstitute to get 30 goose eggs, 50 duck eggs and 70 hen eggs.

Jay| Guest October 3rd, 2007 - 2:11 pm30 goose eggs, 50 duck eggs, and 70 chicken eggs…

Ian| Guest October 3rd, 2007 - 3:13 pm30 goose eggs

70 hen’s eggs

50 ducks eggs

suineg| Guest October 3rd, 2007 - 4:42 pmi think of another way of approaching this problem that the one that I initially explained:

1) 1 1/2 —–> 2 1/2

1 —–> X (5/2 )/ 3/2 X= 5/3

2) 1 1/2 ——> 3 1/2

1 ——> X (7/2 )/ 3/2 X= 7/3

from (1) —> DE= 3/5GE from (2) —> HE= 3/7GE

FOR EACH GE THERE ARE 5/3 OF DE AND 7/3 OF HE

3) GE+ DE+ HE= 150–> GE+ 5/3GE +7/3GE= 150

15/3GE=150 –> GE= 30, DE= 5/3*GE=50, HE= 7/3*GE=70

SAME RESULT, BUT I THINK THIS SOLUTION IS LESS REFINED, BUT WORKS TOO

Jack S| Guest October 3rd, 2007 - 7:46 pm1.5x + 2.5x + 3.5x = 150

7.5x = 150

15x = 300

x = 20

There are 30 goose, 50 duck and 70 hen eggs in her basket.

RK| Profile October 4th, 2007 - 5:33 pmas above, couple different ways to go about getting the answer…

30 goose eggs, 50 duck eggs, and 70 hen eggs

Tsopi| Profile October 18th, 2010 - 3:15 pmIn this basket we can fit 150/(1+1/2)= 100*(One end a half GooseEggs)

DuckEggs = (2+1/2)*100 = 250 DE

HenEggs = (3+1/2)*100 = 350 HE

Tsopi| Profile October 18th, 2010 - 3:18 pmOh i’m so sorry…i missunderstood the question.The answer is 30GE 50DE and 70 HE